1 oktober 2019: een keerpunt?!!!

07 okt

Waarom steunden wij het boerenprotest op 1 oktober? Het bestuur van Vee&Logistiek Nedeland en ik delen de verontwaardiging en boosheid bij boeren over het negatieve klimaat in de politiek en de media en het gemak waarmee boeren voor allerlei algemene milieuproblemen worden aangesproken. Wij hoopten op een massaal protest zonder gedoe en dat was op 1 oktober ook zeker het geval.

Daarnaast hoop ik dat 1 oktober een keerpunt is. En vooral hoop ik dat dit een keerpunt is in politiek Den Haag. We kunnen niet elke week of elke maand demonsteren. Dit moet dus in één keer goed. We zullen na deze demonstratie ook weer om tafel moeten met de Haagse vertegenwoordigers.

Het feit dat er zo veel mensen naar deze demonstratie zijn gekomen, zegt wel wat over de kloof van de theorie van de Haagse politici aan de ene kant en de praktijk van de boer aan de andere kant.

Deze demonstratie is veel meer een protest tegen deze kloof en toenemende regelgeving. De ene maatregel is nog niet ingevoerd of het volgende komt er al weer aan. Het lijkt een soort regelwals, die niet te stoppen lijkt. Ik vind dat voor elke nieuwe regel uit Den Haag, er drie moeten verdwijnen.  

Wij als veehandel en transport, maar ook de boeren laten zich heel erg in een hoek drukken. 'Het imago is zo slecht, het beeld van de agrarische sector is zo slecht…'

Maar de werkelijkheid is zo slecht nog niet. De waardering voor de agrarische sector is niet verminderd in de afgelopen jaren. We moeten ons dan ook geen Calimero-complex aan laten praten. Misschien dat deze massale opkomst tijdens deze demonstatie daar ook bij helpt. Om ons weer sterk en gesterkt te voelen om met zelfvertrouwen het debat met de Haagse politici aan te gaan.

1 oktober 2019 Boerenprotest
Terug naar de columns

Laat een bericht achter