Zomercongres in provincie van Bartje

08 mei

Moi lu! Dit jaar willen wij, de leden van het congrescomité Drenthe, U graag uitnodigen op het veen tussen de hunebedden en de heide. Het Zomercongres is dit jaar namelijk in de provincie van Bartje: Drenthe!

Op 16 en 17 juni zullen wij elkaar treffen in het dorp van Berend Botje, oftewel het gezellige en historische Zuidlaren. Wij hebben ons uiterste best gedaan om een unieke locatie uit te zoeken. Daarom verblijven wij in het Brinkhotel te Zuidlaren met uitzicht op, hoe kan het ook anders, de Brink.

Het thema van het congres is ‘Modernisering van de sector’. Op een historische plek gaan we het hebben over de toekomst. Jan Huitema, Europarlementariër, zal ons vertellen over het belang van innovatie voor de agrarische sector. Gerjan Soede van Alfa Accountants en Adviseurs praat ons bij over automatisering en digitalisering van de administratie. De derde spreker wordt binnenkort bekendgemaakt.

Wij nodigen alle leden en hun partners uit om te komen naar het congres in onze mooie provincie! Op vrijdag 16 juni zijn alle deelnemers van harte welkom om bij de presentaties van deze interessante sprekers aanwezig te zijn. De partners kunnen er ook voor kiezen om deel te nemen aan een schitterende rondvaart op het Zuidlaardermeer. Als afsluiting van de eerste dag gaan we met zijn allen genieten van een heerlijk diner waarbij er uiteraard voor het nodige vertier wordt gezorgd.

De volgende ochtend om 10.00 uur worden de leden weer fris en fruitig verwacht voor de vergadering. Voor de partners is er weer de mogelijkheid om deel te nemen aan een leuk en  historisch uitje. Een bezoek aan De Wachter museummolen, in Zuidlaren gelegen aan de Zuidlaardervaart. Het is een windmolen gebouwd in 1851 waarmee granen en specerijen werden gemalen. U krijgt een uitgebreide rondleiding waarbij onder andere oude gebruiksvoorwerpen en weegwerktuigen worden getoond. In diverse opstellingen zullen artikelen worden gebruikt ter illustratie van de beroepen van schoenmaker en elektricien.

Rond de tijd dat de vergadering is afgelopen, zullen de dames terugkeren en zal er gelegenheid zijn om even bij te praten tijdens de lunch. (Houd rekening met een Drents kwartiertje).

Wi-j hebt d’r onmundig veule schik an, hopelijk u ook!  Tot 16 en 17 juni!

Met vriendelijke groet,

Congrescomité Drenthe

Terug naar de columns

Laat een bericht achter