Op de bres voor Hollands Glorie!

Op 31 oktober jl. stond Vee&Logistiek Nederland op het Plein in Den Haag voor de Tweede Kamer met twee jonge pinken in het stro, om aandacht te vragen voor de positie van de Hollandse fokvaars, die in het gedrang komt door de fosfaatregelgeving. Verschillende Kamerleden, op weg naar de eerste debatten van vandaag, kwamen een praatje maken over de problematiek.

Onder hen Jaco Geurts (CDA), Thierry Baudet (FvD), Pieter Omtzigt (CDA), Rob Jetten (D66),  Martijn van Helvert (CDA) Laura Bromet (GL), Jesse Klaver (GL) Maurits von Martels (CDA), Mustafa Amhaouch (CDA), Bram van Ojiek (GL) en Tjeerd de Groot (D66).  
Er was veel aandacht voor de actie in de media. Goedemorgen Nederland streamde de actie ‘live’ online en het Algemeen Dagblad plaatste een interview met Henk Bleker. Ook diverse regionale media en agrarische vakbladen pakten het nieuws over de actie snel op.
 
Met een flinke aanloop van Kamerleden en media en flink wat publiciteit is de actie tot dusver geslaagd te noemen.
Veel dank gaat uit naar de mensen die hebben meegeholpen om de actie mogelijk te maken. In het bijzonder de familie Hoogerbrugge uit Woubrugge die aanwezig was met hun twee jonge pinken en Joop van de Wetering die zorgde voor het comfortabel veetransport.